De werkgroep fietseling
afdeling fietsersbond Oostende
Home OverOns Acties Memorandum Spaak Fietspaden Fietsstraten Meldingen Moordstroken Contact

 

 

 

 

 

 


Over Ons.

Fietseling Oostende wil een actiegroep zijn voor fietsers. Wij ijveren er voor dat men in Oostende veilig en comfortabel kan fietsen.

Maar Fietseling vormt tevens de plaatselijke afdeling van de Fietsersbond.

Sinds begin 2017 bestaat er een afspraak tot structureel overleg met de Stad Oostende, waarbij we vier maal per jaar samen zitten met schepen, directie Openbaar domein, AGSO, Politie en de mobiliteitsambtenaar, en desgevallend met Farys en De Lijn.

Zowel op onze website, als op Facebook kan je ons volgen.

Mocht je Fietseling met je inzet willen versterken, dan ben je hartelijk welkom.

 
 
a

a

 a

Korte geschiedenis:
Fietseling begon in 1992 als een fietsactie van JNM (Jeugdbond voor Natuurstudie en Milieubescherming) tegen het feit dat er te weinig aandacht werd besteed aan de onveilige en oncomfortabele situatie van de zachte weggebruiker in het verkeer. Na een aantal edities werd de organisatie in handen gegeven van de Oostendse Jeugdraad en later nam het O.I.O. (Overleg Inspraakorganen Oostende, bestaande uit Cultuurraad, Jeugdraad, Seniorenadviesraad en Sportraad) deze over.
Binnen de schoot van de Raden werd de open werkgroep Fietseling in het leven geroepen.
Werkgroep Fietseling bestaat uit mensen vanuit de Raden maar ook uit individuele personen die zich wensen in te zetten voor het belang van de Oostendse fietsers.
De jaarlijkse Fietseling , traditioneel de laatste zondag van september, spreekt een vast en divers publiek aan. Steevast nemen enkele honderden fietsers deel aan deze Fietsmanifestatie.
Dat het Fietseling publiek zeer divers is illustreert de deelname van talrijke jeugd- tot seniorenverenigingen, van sporadische tot overtuigde en dagelijkse gebruikers van de fiets, fietssympathisanten…

Andries
Agnes Huwel
Andries
Andries Boekhout
Andries
Antoon Catteeuw
Andries
Edwin Vanden Abeele
Andries
Charles Noppe
Andries
Flory Witdoeckt
Andries
Herman Lodewyckx
Andries
Dirk Meulemeester
Andries
Marc Horrix
Andries
Patrick Hollevoet