De werkgroep fietseling
afdeling fietsersbond Oostende
Home OverOns Acties Memorandum Spaak Fietspaden Fietsstraten Meldingen Contact

 

 

 

 

 

 


a

 

a

 

a

 

a

Fietsstallingen Oostende
Fietsers willen graag hun fiets veilig en comfortabel stallen.

De kwaliteit van de fietsstallingen is een cruciaal element om meer mensen op de fiets te krijgen. Fietsersbond maakte een brochure waarin de belangrijkste aandachtspunten staan bij de keuze en de locatie van fietsenstallingen.

In de brochure: Fietsenstallingen_brochure_240613.pdf toont Fietsersbond op welke zaken steden en gemeenten moeten letten wanneer ze fietsenstallingen willen installeren (bv. comfort en diefstalveiligheid, spreiding stallingen, stallingen in winkelgebieden).

Uiteraard vormt het Vademecum Fietsvoorzieningen het referentiekader voor het ontwerp en de plaatsing van fietsenstallingen. Het is een uitgave van de Vlaamse overheid. U kunt dit vademecum downloaden op www.mobielvlaanderen.be.

De brochure van de Fietsersbond moet dus vooral gezien worden als een opsomming van goede praktijken en toepassingen van de richtlijnen zoals die in het vademecum zijn opgenomen. Korte inhoud van de brochure Aandachtspunten bij de keuze en locatie van fietsenstallingen Het juiste type fietsenstalling biedt comfort en diefstalveiligheid

- De afstand tussen fietsen moet voldoende groot zijn

- De spreiding van fietsenstallingen beinvloedt het comfort

- Fietsenstallingen bij handelszaken en in winkelstraten

- Moet een fietsenstalling overdekt en verlicht zijn ?

Klik om de diareeks te bekijken.