De werkgroep fietseling
afdeling fietsersbond Oostende
Home OverOns Acties Memorandum Spaak Fietspaden Fietsstraten Meldingen Contact

 

 

 

 

 

 


a

 

a

 

a

 

a

Fietseling Oostende kent code ROOD toe
19 Oktober 2021Levensgevaarlijk zo bestempelt Werkgroep Fietseling Oostende de situatie voor de zachte weggebruikers bij de bruggen aan de DEMEY-sluis. De verkeerssituatie is er door gebrekkige signalisatie, verwarrende markeringen, onaangepaste infrastructuur en ondoordachte trajecten compleet onduidelijk voor alle weggebruikers. Het verkeer waarbij zware vrachtwagens, bussen en trams zich vermengen met zachte weggebruikers is ronduit gevaarlijk en zorgt voor veel conflictsituaties. Voor fietsers is dit nochtans de snelste en kortste route om van Oostende naar de Opex Oosteroever of Bredene te rijden.

Veel fietsers en bestuurders zijn niet vertrouwd met de specifieke situatie en dreigen zo onverwacht in een gevaarlijke verkeerssituatie terecht te komen. Daarom overhandigt Fietseling Oostende aan bestuurders van vrachtwagens en bussen een oproep tot voorzichtigheid in deze zone. Aan de fietsers zal Fietseling Oostende een meldkaartje overhandigen om hen toe te laten zich te uiten over de gevaarlijke verkeerssituatie.

Ondertussen roept Fietseling Oostende de verantwoordelijke instanties op onverwijld werk te maken van de aanpassing van deze verkeersknoop die nu alle elementen in zich verenigt om verkeersongevallen met zeer ernstige gevolgen uit te lokken. Uiteraard is dit niet de enige plek in Oostende die noopt tot het uitroepen van Code ROOD, maar Fietseling Oostende wil dit alarmgebied alvast als eerste onder de aandacht brengen. Verdere acties volgen nog.