De werkgroep fietseling
afdeling fietsersbond Oostende
Home OverOns Acties Memorandum Spaak Fietspaden Fietsstraten Meldingen Contact

 

 

 

 

 

 


a

 

a

 

a

 

a

Fietseling Oostende kent weerom code ROOD toe
13 december 2021Uiterst gevaarlijk zo bestempelt Werkgroep Fietseling Oostende de situatie voor de fietsers in de Van Iseghemlaan (N334). Wegdek en infrastructuur staan de veiligheid van de fietsers in de weg.

Er is al jaren sprake van een heraanleg van de Van Iseghemlaan eens de werken aan de parking onder de zeedijk voltooid. Deze parking is al een tijdje afgewerkt (weliswaar met onvoldoende fietsstallingen), maar voor de fietser blijft het wachten op een comfortabele en veilige infrastructuur in de Van Iseghemlaan.

Momenteel is het een zooitje. Delen ervan met, andere stukken zonder suggestiestrook, hier in rode asfalt, daar in ongelukkige rode klinkers en elders gemengd verkeer op zwart asfalt. Vooral de stroken met rode klinkers worden gemeden door de fietsers, en men fietst er dus begrijpelijkerwijze op het wegdek. Het is hier voor fietsers kiezen tussen pest en cholera. Deze toestand moet dringend aangepakt.

Fietseling Oostende pleit dus voor een zeer dringende heraanleg gestoeld op een doordacht ontwerp.
Daarom vragen wij aan de wegbeheerder dat verantwoordelijkheid wordt opgenomen en men alvast de klinkerstroken onmiddellijk aanpakt.