De werkgroep fietseling
afdeling fietsersbond Oostende
Home OverOns Acties Memorandum Spaak Fietspaden Fietsstraten Meldingen Contact

 

 

 

 

 

 


a

 

a

 

a

 

a

Fietseling Oostende is aan zijn derde actie Code Rood toe.
17 januari 2022Werkgroep Fietseling Oostende is aan zijn derde actie Code Rood toe. Deze keer staat de situatie voor de fietsers op de Torhoutsesteenweg tussen het Leopold I-plein en Petit Paris centraal. De huidige infrastructuur is onveilig voor fietsers.

De hachelijke situatie voor de zachte weggebruikers is al meermaals aangeklaagd door de bewoners en kreeg ook al persaandacht. Ook Fietseling vraagt het stadsbestuur al erg lang om deze onveilige omgeving aan te pakken.

Medio oktober 2020 liet de Schepen voor Mobiliteit weten dat kleine ingrepen mogelijk waren. Maar tot op heden werd er niets ondernomen. Bovendien is het duidelijk dat kleine veranderingen onvoldoende zijn en dat enkel ingrijpende aanpassingen een veilige verkeerssituatie kunnen tot stand brengen.

De fietser moet een eigen strook krijgt aan het kruispunt van Petit Paris en bovendien zijn snelheidsremmende maatregelen cruciaal voor de verkeersveiligheid in deze straat. Werkgroep Fietseling Oostende meent dat voorlopige maatregelen in de Torhoutse steenweg geen optie vormen om veilig deze route per fiets af te leggen.

Op 17 januari 2022 om 16 u houdt Werkgroep Fietseling Oostende een actie op de Torhoutsesteenweg ter hoogte van huisnummer 25 (voor de Oxfam Wereld winkel) om de aandacht te vestigen op deze problematische situatie.

Fietseling Oostende ijvert voor veilig en comfortabel fietsen.