De werkgroep fietseling
afdeling fietsersbond Oostende
Home OverOns Acties Memorandum Spaak Fietspaden Fietsstraten Meldingen Contact

 

 

 

 

 

 


a

 

a

 

a

 

a

Actie aan Petit Paris bij het onlangs aangelegde nieuwe fietspad
14 januari 2016De werkgroep fietseling vraagt zich af waarom de paal voor de verkeerslichten zo dicht bij het fietspad staat. De comfortafstand (minstens 50 cm schrikafstand) werd hier niet in acht genomen. De fietser kan moeilijk de verkeerslichten zien, tenzij er verkeerslichtjes op ooghoogte worden aangebracht. Op deze plaats vragen we ook het rechts afslaan voor fietsers door rood toe te staan richting Alfons Pieterslaan.

Het zou een primeur zijn voor Oostende, maar we vragen dit ook op andere kruispunten, uitgerust met verkeerslichten. Aan de nieuwe bushalte ontstaan nu ook mogelijke conflicten tussen de fietsers en de op- en afstappers. Er is tevens een potente gevaarlijke situatie met de hoge boordsteen: fietsers kunnen bij een verkeerd manoeuver veel dieper vallen. De vroegere plaats van de bushalte was volgens ons veiliger voor de zachte weggebruiker.

Wij blijven aandringen op een overleg met het stadsbestuur voor de uitvoering van de werken, zodat we samen de plannen kunnen bekijken en gezamenlijk tot een resultaat komen dat voor alle weggebruikers het beste is. Dit bespaart de kosten die nadien moeten gemaakt worden om alsnog aanpassingen uit te voeren.